GESCHIEDENIS
In 1952 werd het gebouw neergezet als drukkerij voor de Rotterdamse Katholieke krant De Maasbode. In de Tweede Wereldoorlog werden de panden van de krant op de Grotemarkt verwoest.Vanaf 1953 is de drukkerij vol in bedrijf. De vloer van de ruimte wordt in de kelder ondersteund door betonnen pilaren om het gewicht van de persen te kunnen dragen.
In 1962 werden de tweede en derde verdieping gebouwd. En in 1966 verhuist De Maasbode (die inmiddels is gefuseerd met De Tijd) naar een nieuw kantoor en drukkerij. Een jaar later komt een deel van het tegenover liggende Oogziekenhuis in het gebouw. Het plafond van de hoge drukkerij wordt verlaagd en verschillende spreekkamers worden hier gebouwd.


Vele jaren later, in 2004 vertrekken zij weer. Een periode van anti-kraak en kleine kantoren volgt. Dan in 2007 vindt het Grafisch Lyceum Rotterdam het gebouw een goede plek om hun opleidingen te huisvesten terwijl hun eigen locatie verbouwd wordt. Zij ontdekken de enorme hoogte van de drukkerij ruimte en breken het open. Het is perfect te gebruiken als licht en geluidstudio. Bijna acht jaar later verlaat het GLR De Maasbode en komt Zadkine er tijdelijk in. Sinds augustus 2016 is het gebouw weer via anti-kraak bewoond. 


Met dank aan Wijnand Galema (informatie en foto’s geschiedenis), Hans Vermeulen (foto’s bouw De Maasbode) en Richard van der Thoorn (foto’s Oogziekenhuis en GLR)